Sprężarka klimatyzacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woju11
    Classic
    • 2010
    • 13

Sprężarka klimatyzacji

konkon, no to sorry ....

sądziłem, że jesteśmy na gruncie fizyki a nie angielszczyzny ....
  • tbiel
    Classic
    • 2009
    • 31

Sprężarka klimatyzacji

Wyjątkowo zaczął się ten rok - wymiana turbiny, pomyślałem trudno cóż się może więcej stać... no i stało się...

moja klima przestała wydalać na upałach. Zamiast chłodzić leciało na przemian ciepłe i zimne, później znowu tylko ciepłe ;/ tj. takie jak na zewnątrz.

Pojechałem do ASO... powiedzieli że kompresor po nagrzaniu zaczyna wariować. Śmierdzi z niego spaloną gumą.... i to wszystko jego wina.

Nie wiem czy kupować nowy za około 1200, czy może próbować regeneracji. Ehh co byście zrobili?
    Octavia II TDI

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tbiel, nieraz mozna kupic coś dobrego u tych co się zajmują klima.....tak tez uczynił ostatnio kolega do 01.......i rok gwarancji ma
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• hsurim
        Elegance
        • 2006
        • 788
        • Kia
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Re: Sprężarka klimatyzacji

Zamieszczone przez tbiel
        (...) Zamiast chłodzić leciało na przemian ciepłe i zimne, później znowu tylko ciepłe ;/ tj. takie jak na zewnątrz.(...)
        Miałem kiedyś podobnie.
        Przyczyną był niekręcący się duży wentylator, wskutek czego sprężarka przegrzewała się i dawało o sobie znać (chyba) jakieś zabezpieczenie - włączało i wyłączało sprężanie.
        Na sam koniec zupełnie przestało chłodzić - spaliła się (od przegrzania) cewka elektromagnesu.
        Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez tbiel
          Nie wiem czy kupować nowy za około 1200, czy może próbować regeneracji. Ehh co byście zrobili?
          w piątek kupiłem używaną z dwutygodniową gwarancją rozruchową - 380zł. ZNaleziona przez Allegro w pobliżu miejsca zamieszkania. Za pomocą lusterka odczytaj oznaczenia na sprężarce i szukaj takiej samej - nawet literki mają znaczenie. Moja to 1KO 820 803N. Dzisiaj wymieniona w ASO - na razie działa. Cena nowej to min. 1600.

Komentarz

Pracuję...